9. Στην έρημο της Αριζόνα

Η επιχείρηση στην έρημο της Αριζόνας

Παρ' όλα αυτά, ο Ράιχ αφιέρωνε ελάχιστο χρόνο στον εαυτό του, γι' αυτό ειδοποίησε το δικαστήριο πως θα ξαναγύριζε στις δραστηριότητές του. Ενδιαφερόταν έντονα για τις ταχέως εξελισσόμενες συνθήκες ερημοποίησης στις ΗΠΑ, όπως και σε άλλα μέρη του κόσμου, που τις απέδιδε στην αύξηση της ατμοσφαιρικής Θ.ΟΡ., θεωρώντας την απόρροια των πυρηνικών δοκιμών, αλλά κυρίως προερχόμενη από το διάστημα. Τον ενδιέφεραν πολύ οι αναφορές για ιπτάμενα αντικείμενα, καθώς είχε παρατηρήσει πολλές τέτοιες εμφανίσεις στο Όργονον. Οι συνθήκες Θ.ΟΡ. γίνονταν πιο έντονες μετά από κάθε τέτοια εμφάνιση, γεγονός που τον οδήγησε να συμπεράνει πως τα διαστημόπλοια προκαλούσαν συνθήκες Θ.ΟΡ.

Τον Οκτώβριο του 1954, ταξίδεψε στο Τάσον της Αριζόνας με δύο νεφοδιαλυτές, προσπαθώντας να διαπιστώσει τι μπορούσε να κάνει για να αντιστρέψει τη διαδικασία ερημοποίησης. Εκεί έμεινε μέχρι τον Απρίλιο του 1955. Οι παρατηρήσεις και διαπιστώσεις του είναι καταχωρημένες στη «Δεύτερη αναφορά για το όρανουρ», με τον τίτλο «Επαφή με το διάστημα» που εκδόθηκε το 1957. Αυτός ο τόμος αξίζει να διαβαστεί προκειμένου να αποκτήσει κανείς πληρέστερη κατανόηση της επιχείρησης, αλλά είναι απαραίτητο να παραθέσω τρεις προσωπικές παρατηρήσεις.

Contact with Space

Ενώ τραβούσα ένα φιλμ για τη δουλειά του Ράιχ στην Αριζόνα, συνειδητοποίησα σύντομα την αναγκαιότητα της χρήσης μετρητή φωτός. Παρόλο που ο Ήλιος έμοιαζε πολύ λαμπερός και καυτός, ο μετρητής φωτός συνιστούσε τη χρήση ευρύτερου διαφράγματος απ' ό,τι κάποιος θα έκρινε απαραίτητο. Ένα πρωινό, ο μετρητής φωτός υποδείκνυε διάφραγμα 8. Εκείνη την στιγμή ο Ράιχ ξεκινούσε να τραβά την ενέργεια με το νεφοδιαλυτή. Παρόλο που δεν υπήρξε καμία αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, όταν έλεγξα το μετρητή φωτός μετά από δέκα λεπτά βρήκα ένδειξη διαφράγματος 11. Επισήμανα επίσης μια ακόμη αλλαγή. Μετά την επέμβαση του Ράιχ, παρόλο που πραγματικά υπήρχε περισσότερο φως, ο Ήλιος δεν φαινόταν τόσο αδυσώπητα καυτός και εκτυφλωτικός. Η Θ.ΟΡ είχε απορροφήσει το φως που προκαλούσε τον καύσωνα και τη δυσάρεστη εκτυφλωτική λάμψη.

Σε κάποια άλλη περίπτωση παρακολουθούσαμε τους ελιγμούς ενός στρατιωτικού αεριωθούμενου που άφηνε μια μακριά συνεχόμενη ουρά υδρατμών. Μπροστά απ' αυτό παρατηρούσαμε μια περιοχή με Θ.ΟΡ. Τη στιγμή που το αεριωθούμενο εισήλθε στην περιοχή με τη Θ.ΟΡ., ξαφνικά εξαφανίστηκε η ουρά του υδρατμού. Η Θ.ΟΡ. είχε απορροφήσει την υγρασία και εξαφάνισε την ουρά.

Η τελευταία παρατήρηση σχετίζεται με τα διαστημόπλοια. Κανένα διαστημόπλοιο δεν έχει μέχρι στιγμής συλληφθεί και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως δεν υπάρχουν. Θα καταχωρήσω εδώ, απλά και μόνο αυτά που είδαμε επτά άτομα, εκτός του Ράιχ.

Γύρω στις 9 κάποιο βράδυ, ο Ράιχ στόχευσε με το νεφοδιαλυτή νοτιοδυτικά, περίπου στις 40 μοίρες πάνω απ' τον ορίζοντα ένα πολύ λαμπρό άστρο. Ήταν ασυνήθιστα λαμπρό, πιο πολύ κι απ' ό,τι έχω δει ποτέ την Αφροδίτη. Επίσης το χρώμα του άλλαζε συχνά από κόκκινο που γινόταν μπλε, μετά σε πράσινο και ακολούθως σε πορτοκαλί, κίτρινο και λευκό και στη συνέχεια ξανάρχιζε η διαδοχή χρωμάτων από το κόκκινο. Το παρακολουθήσαμε για αρκετά λεπτά και στη συνέχεια το παρατηρήσαμε μέσω ενός διαθλαστικού τηλεσκοπίου τριών ιντσών, όπου εμφανιζόταν μεν μεγαλύτερο, αλλά σαν απλό φωτεινό σώμα. Καθώς πλαισιωνόταν από ακίνητα αντικείμενα, διαπιστώσαμε πως κινούνταν αργά προς τα βορειοανατολικά αλλάζοντας σταδιακά την κατεύθυνσή του σε σχέση με τα υπόλοιπα άστρα. Στη συνέχεια ο Ράιχ το στόχευσε με το νεφοδιαλυτή και σε 3-4 λεπτά το κόκκινο χρώμα δεν εμφανιζόταν πια. Αυτό ακολουθήθηκε από τη διαδοχική εξαφάνιση των μπλε, πράσινου, πορτοκαλί και κίτρινου. Τώρα το μόνο που παρέμεινε ήταν το λευκωπό που γινόταν όλο και πιο συγκεχυμένο ώσπου εξαφανίστηκε κι αυτό.

Αυτές ήταν οι παρατηρήσεις μου. Δώστε την ερμηνεία που νομίζετε.

Μέχρι το 1954 ο Ράιχ είχε επιλύσει πληθώρα προβλημάτων που αφορούσαν την κοσμική λειτουργία και πλησίαζε την κατανόηση της αντιβαρύτητας. Ανακάλυψε πως η βαρύτητα οφειλόταν στην αλληλεπίδραση δύο ενεργειακών ρευμάτων. Στην πραγματικότητα αποτελούσε μια εκδήλωση υπέρθεσης.

Όταν πλέον έγινε σαφές από το ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι οι διατάξεις για τη λήψη προσωρινών μέτρων αφορούσαν μόνο τον Ράιχ, ο γιατρός Μάικλ Σίλβερτ ανέλαβε την ευθύνη των εκδόσεων του Ινστιτούτου Οργόνης και τη διακίνηση των συσσωρευτών. Το περιοδικό CORE («Η μηχανική της κοσμικής οργόνης») αντικατέστησε το «Δελτίο οργονοενέργειας» ως το επίσημο περιοδικό και εκδιδόταν από το 1954 έως το 1955.

Ο Ράιχ επέστρεψε στο Όργονον τον Μάιο του 1955 και εκείνο το καλοκαίρι οργάνωσε το τελευταίο συνέδριο. Κύριο θέμα του ήταν η ανάπτυξη της ιατρικής χρήσης του απορροφητή Θ.ΟΡ., μια διαφοροποίηση του νεφοδιαλυτή. Σ' αυτό το σεμινάριο συνάντησε την Ορόρα Κέρερ, μια τεχνολόγο ιατρικής από την Ουάσιγκτον D.C., που έγινε η τρίτη του γυναίκα, και του πρόσφερε χαλαρές στιγμές και αφοσιωμένη υποστήριξη στα τελευταία του χρόνια. Το φθινόπωρο μετακόμισε στην Ουάσιγκτον όπου πέρασε τους δύο επόμενους χειμώνες. Αλίμονο. Λιγοστή ειρήνη και ηρεμία του απέμειναν να απολαύσει στη ζωή. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων τον μήνυσε όπως και τον Σίλβερτ για περιφρόνηση δικαστικής εντολής.