6. Ο κινητήρας οργόνης

Η ανακάλυψη του κινητήρα οργόνης

Το 1947 ανακάλυψε την κινητική δύναμη της οργόνης και το 1948 κατασκεύασε και κατάφερε να λειτουργήσει έναν οργονοκινητήρα, διεγείροντας έναν συσσωρευτή οργόνης με μισό Volt ηλεκτρισμού, ο οποίος παρήγε ενέργεια ικανή να βάλει σε λειτουργία κινητήρα 25 Volt.

Επειδή η ενέργεια δεν μπορούσε να αποθηκευτεί, ο κινητήρας δεν μπορούσε να λειτουργήσει όταν υπήρχε υγρασία στην ατμόσφαιρα. Δεν συνέχισε την έρευνα σ' αυτόν τον τομέα, αλλά φαίνεται πολύ πιθανό ότι κάποια μέρα παραπλήσιοι κινητήρες θα χρησιμοποιηθούν για να δίνουν ενέργεια σε διαστημόπλοια και πιθανόν σε όλες τις άλλες συσκευές, που λειτουργούν με μοτέρ, καθώς, όπως ανακάλυψε ο Ράιχ, τα μοτέρ όταν κινούνται με οργόνη λειτουργούν αθόρυβα, πολύ ταχύτερα, και ηπιότερα συγκριτικά με τις συμβατικές κατασκευές.

Το 1947 ο Ράιχ ανακάλυψε τη συγκινησιακή πανούκλα, μια διαταραχή της βιοενεργειακής ισορροπίας του ανθρώπου.

Την ίδια χρονιά, το 1947, αμέσως μετά από ένα αχρείο λασπολόγημα κάποιας Μίντλερτ Ίντι Μπρέιντι στο περιοδικό «Νιου Ριπάμπλικ», η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ξεκίνησε έρευνα για το συσσωρευτή οργόνης. Επηρεασμένοι από το άρθρο της Μπρέιντι, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας πίστευαν ότι ο Ράιχ ήταν ανακατεμένος σε απάτες σχετιζόμενες με σεξουαλικά σκάνδαλα και επέμεναν πως έπρεπε να διακινείται και πορνογραφικό υλικό, ενώ δεν έδειχναν κανένα επιστημονικό ενδιαφέρον για να κατανοήσουν τη λειτουργία του συσσωρευτή. Γι' αυτό το λόγο, ενώ αρχικά ο Ράιχ συνεργαζόταν πλήρως και παρείχε απλόχερα κάθε πληροφορία, στη συνέχεια έκοψε κάθε επαφή μαζί τους. Βεβαίως η έρευνά τους δεν απέδωσε τίποτα, καθώς δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο ενάντια στο συσσωρευτή.

Ο Ράιχ συνέχισε ήσυχα τη δουλειά του. Είχε πλέον εκπαιδεύσει (μέχρι το 1947) αρκετούς γιατρούς στην ψυχιατρική οργονοθεραπεία και άλλους επιστήμονες σε ποικίλους τομείς της οργονομίας, όπως στη φυσική, βιολογία, εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Παράλληλα έδινε σεμινάρια και σειρά εργαστηριακών μαθημάτων.

Η «Βιοπάθεια του καρκίνου» εκδόθηκε το 1948. Επίσης κατάφερα να τον πείσω να διαθέσει το «Άκου ανθρωπάκο» στο κοινό, ένα έργο που αρχικά δεν είχε γραφεί προς έκδοση.

Το 1948 ο Ράιχ πέτυχε να προκαλέσει φωταύγεια οργόνης συσσωρευμένης σε σωλήνα κενού, αποδεικνύοντας έτσι λογικά, ότι η ύπαρξη οργόνης στο κενό του σωλήνα προϋπέθετε ότι θα μπορούσε να υπάρξει και στο κενό του Διαστήματος.

Τον ίδιο χρόνο ιδρύθηκε ο Αμερικανικός Σύλλογος Ιατρικής Οργονομίας και το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο της Οργονομίας πραγματοποιήθηκε στο Όργονον, στα γραφεία του Ράιχ στο Ρέιντζλι τής πολιτείας Μέιν. Το 1949 ο Ράιχ μετακόμισε από το Φόρεστ Χίλς στο Όργονον. Τον ίδιο χρόνο ίδρυσε το ίδρυμα Βίλχελμ Ράιχ.

Το 1951 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο πάνω στη μέθοδο του οργονομικού λειτουργισμού το «Αιθέρας, Θεός και Διάβολος». Κυκλοφόρησαν επίσης η «Κοσμική Υπέρθεση» και η μονογραφία «Ο συσσωρευτής οργόνης».