Ανακαλύψεις

Tο πέρασμα του χρόνου κάνει τις ανακαλύψεις του Ράιχ να φαίνονται απρόβλεπτες, περίεργες και μερικές φορές αλλόκοτες. Ωστόσο είναι πραγματικές και επιβεβαιώσιμες διατηρώντας μια κόκκινη κλωστή στην πορεία τους. Τη δημιουργία, που κοχλάζει μέσα τους.

Ο χρόνος αντί να τις σαπίζει τις ανθίζει. Αντί να τις δολοφονεί τις ανασταίνει. Αντί να τις δείχνει σάπιες, γερασμένες και ξεπερασμένες τις αναδεικνύει προκλητικά ευωδιαστές, επίκαιρες, όμορφες και αληθινές.

 

Χρονολόγιο των ανακαλύψεων του Βίλχελμ Ράιχ

1923

Γεννιέται η θεωρία του οργασμού. Στις δεκαετίες που έπονται θα εμπλουτισθεί με τεράστιο εύρος γνώσεων και πειραματικών αποδείξεων.

1928-1936
Ανακαλύπτει τον ευρύτατο κοινωνικό παραλογισμό μέσα από την άμεση συμμετοχή του στο κίνημα σεξουαλικής πολιτικής το οποίο ξεκινά τα πρώτα του βήματα με την καθοδήγησή του στη Βιέννη της Αυστρίας.

1928-34
Ανακαλύπτει τη μυϊκή θωράκιση.

1930-34
Ανακαλύπτει το σημαντικό ρόλο της διαταραγμένης ανθρώπινης σεξουαλικής οικονομίας στη δημιουργία του κοινωνικού παραλογισμού, τη γέννηση δικτατοριών και στον πολιτικό καιροσκοπισμό.

1934
Ανακαλύπτει το ανακλαστικό του οργασμού.

1935
Ξεκινά βιοηλεκτρικά πειράματα στο πανεπιστήμιο του Όσλο, φιλοξενούμενος στο Psychological Research Institute Laboratory για να διαπιστώσει τη συσχέτιση της χαρακτηρολογικής και μυϊκής θωράκισης με την ηλεκτρική τάση και εάν η λίμπιντο του Φρόιντ έχει την υλική πηγή της στο ανθρώπινο σώμα.

Ανακαλύπτει στον τομέα της ηλεκτροφυσιολογίας ότι η σεξουαλικότητα και το άγχος είναι βιοηλεκτρικής φύσης. Ανακαλύπτει επίσης, ότι η ίδια ενέργεια εκφράζεται ως άγχος όταν ο οργανισμός συστέλλεται και ως ηδονή όταν ο οργανισμός διαστέλλεται.

1935-1938
Ανακαλύπτει ότι τα φορτία των ερωτογενών ζωνών του δέρματος εμφανίζουν είτε πολύ χαμηλότερη, είτε πολύ υψηλότερη φόρτιση από τα άλλα σημεία τού δέρματος. Επίσης ανακαλύπτει την ψυχρή στύση, δηλαδή τη μηχανική διόγκωση που δεν συνοδεύεται με βιοηλεκτρικό φορτίο και ηδονικές αισθήσεις.

1936
Ιδρύει το Institute for Sex-Economic Bio-Research με εννέα μέλη, συνεχίζοντας τα βιοηλεκτρικά του πειράματα και ταυτόχρονα ακολουθώντας τη λογική της έρευνάς του αρχίζει να μελετά τη διαδικασία ανάπτυξης πρωτοζώων.

Αυτή η έρευνα τον οδηγεί στην ανακάλυψη των κύστεων ενέργειας. Τις ονομάζει βιόντα (bions) από την έννοια της αρχαίας ελληνικής λέξης "βίος" που έχει την έννοια της διάρκειας ύπαρξης του ζώντος.

1936-1939
Ανακαλύπτει ότι τα πρωτόζωα προέρχονται από βιοντική αποσύνθεση βρύων και χόρτων.

Ξεκινά προκαταρκτική έρευνα για τον καρκίνο.

Ανακαλύπτει ότι τα καρκινικά κύτταρα προέρχονται από βιοντική αποσύνθεση ζωικών ιστών.

1937
Ανακαλύπτει ότι καλλιέργειες βιόντων αδρανοποιούν βακτήρια και βακίλους -Τ.

Ανακαλύπτει ότι οι κακοήθεις όγκοι περιέχουν πάντοτε βακίλους -Τ.

Ανακαλύπτει τη βιοενέργεια στον οργανισμό, την οποία την αποκαλεί (λόγω του φόβου των αντιδράσεων), βιοηλεκτρισμό.

1937-1939

Ανακαλύπτει την εργασιοδημοκρατία, ένα σύστημα λειτουργίας της κοινωνίας που δεν βασίζεται στην πολιτική, σε μυστικιστικές δοξασίες ή σε ιδεολογίες αλλά στις βασικές και φυσικές διαδικασίες όπως είναι η εργασία, ο έρωτας και η γνώση οι πρωταρχικές πηγές και αρχές τής ανθρώπινης ζωής.

 

1939
Ανακαλύπτει, εξαιτίας ενός λάθους του βοηθού του, τα βιόντα SAPA (SAnd Packets – πακέτα άμμου). Στην πορεία ανακαλύπτει ότι τα SAPA εκπέμπουν οργόνη.

Ανακαλύπτει ότι τα βιόντα SAPA αδρανοποιούν και σκοτώνουν τους βακίλους -Τ.

Ανακαλύπτει ένα είδος Κίρλιαν φωτογραφίας. (Καλύπτoντας για είκοσι ώρες βιόντα SAPA, που βρίσκονται πάνω σε ένα νόμισμα, με φιλμ ακτίνων Χ).

Ανακαλύπτει ότι τα βιόντα μπορούν να αδρανοποιούν ή να σκοτώνουν καρκινικά κύτταρα ακόμα κι αν βρίσκονται σε απόσταση 10 μικρών (10-6 m). Το καταγράφει σε φιλμ. Το φιλμ αυτό υπάρχει σήμερα στο Μουσείο Ράιχ. Προβαλλόταν κάθε ημέρα στην έκθεση για να τιμηθούν τα 50 χρόνια από το θάνατό του, που οργανώθηκε στη Βιέννη το 2007 με υλικό που παραχωρήθηκε από το Μουσείο Ράιχ και με πρωτοβουλία του Μουσείου Φρόιντ σε συνεργασία με το Μουσείο Ισραηλινών.

Ανακαλύπτει ότι ενέσεις βιόντων SAPA σε καρκινικά ποντίκια μειώνουν τους όγκους, αυξάνουν το χρόνο ζωής, αλλά δεν τα θεραπεύουν.

1940
Ανακαλύπτει ένα ακόμα είδος φωτογραφίας Κίρλιαν. Φωτογραφίζει το οργονοενεργειακό πεδίο των χεριών με ακτίνες Χ.

Ανακαλύπτει ότι ο παράγοντας που βοηθά στην μεγαλύτερη χρονικά επιβίωση ποντικών με καρκίνο και στη συρρίκνωση των όγκων τους είναι η οργονοενεργειακή φόρτιση τού αίματος από τα βιόντα SAPA και όχι τα ίδια τα βιόντα.

Ανακαλύπτει ότι η ένεση ερυθρών αιμοσφαιρίων που είχαν προηγουμένως φορτιστεί ενεργειακά με βιόντα SAPA, επιφέρει τα ίδια θετικά αποτελέσματα σε καρκινικά ποντίκια με εκείνα των ενέσιμων βιόντων SAPA.

Ανακαλύπτει τον τρόπο ορατής παρατήρησης των κουκκίδων και άλλων φαινομένων οργόνης κατασκευάζοντας συσκευή που ονομάζει οργονοσκόπιο. Ο Αϊνστάιν το 1941 δεν καταφέρνει να ερμηνεύσει διαφορετικά τα φαινόμενα της οργόνης που παρατηρεί, προσωπικά ο ίδιος, μέσα στο σωλήνα του οργονοσκοπίου.

Ανακαλύπτει τον τρόπο παρατήρησης των φαινομένων οργόνης που συμβαίνουν μέσα σε γειωμένο κλωβό Φαραντέι, τοποθετώντας σε άνοιγμά του φθορίζουσα γυάλινη πλάκα που κάνει ορατές τις ακτίνες Χ.

Ανακαλύπτει την ατμοσφαιρική οργονοενέργεια τον Ιούλιο εξαιτίας της ανακάλυψης των βιόντων SAPA, και των άλλων ανακαλύψεων που είχαν προηγηθεί.

Ανακαλύπτει μια μέθοδο αξιολόγησης του βιολογικού και ενεργειακού σφρίγους τού οργανισμού που την ονομάζει "Τεστ αίματος Ράιχ". Είναι μέθοδος διαπίστωσης της οργονοτικής φωταύγειας των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της γενικότερης υγείας του οργανισμού, Ο Ράιχ προηγείται εδώ του Παπ-τεστ κατά 15 χρόνια.

Ανακαλύπτει τον τρόπο αποτύπωσης της ενέργειας των βιόντων SAPA σε φωτογραφικό φιλμ.

Διαπιστώνει (με περιέργεια και απορία όπως αναφέρει) κοιτώντας μέσα από μακριούς μεταλλικούς σωλήνες πάνω από την επιφάνεια μιας λίμνης, στην περιοχή της πολιτείας Μέιν, ότι η κατεύθυνση των σωλήνων επηρέαζε την κίνηση των κυμάτων της. Μετά 11 χρόνια θα χρησιμοποιήσει βελτιωμένη και με μεγάλη επιτυχία αυτή την τεχνική για να αλλάξει η τρομερή κατάσταση στην ατμόσφαιρα πάνω από το Όργονον και στην ευρύτερη περιοχή.

Ανακαλύπτει βακίλου -Τ σε διάλυμα αίματος που έχει πάρει από καρδιά τρωκτικού με καρκίνο. Αναρωτιέται: "Γιατί αυτή τη φορά δεν είδα βιόντα αλλά μόνο βακίλους -Τ. ...Τι σημασία έχει αυτό το πείραμα;" Στη συνέχεια αντιλαμβάνεται ότι οι μάζες των βακίλων -Τ καταστρέφουν τον οργανισμό μέσω της τοξικότητας που προκαλούν και ότι ο οργανισμός μάχεται καθημερινά τον καρκίνο μέσω των ερυθρών αιμοσφαιρίων σε μια μάχη που δεν την αντιλαμβανόμαστε. 'Όπως συμπεραίνει, μετά από μια σειρά πειραμάτων, δεν είναι ο όγκος που σκοτώνει, αλλά η διάλυση του όγκου σε βακίλους -Τ με τη συνεπαγόμενη τοξικότητα που προκαλούν στον οργανισμό.

Ανακαλύπτει το συσσωρευτή οργόνης για τον άνθρωπο τον Δεκέμβριο. Έχει ήδη ανακαλύψει ότι υφίσταται θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ ενός συσσωρευτή και του περιβάλλοντος χώρου, ένα γεγονός που αντιβαίνει στο απαράβατο 2ο αξίωμα της θερμοδυναμικής. Ο Αϊνστάιν πειραματίζεται και επιβεβαιώνει τη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ ενός συσσωρευτή και του περιβάλλοντος το 1941. Ωστόσο, δίνει μια τραγικά "αφελή" ερμηνεία..

1940-1945
Ξεκινά την πειραματική οργονοθεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο.

1941-1943
Ανακαλύπτει ότι ο καρκινικός όγκος είναι το τελικό στάδιο της βιοπαθητικής συρρίκνωσης του οργανισμού. Ταυτοποιεί τέσσερα στάδια εξέλιξης του καρκινικού κυττάρου πριν εμφανισθεί ο όγκος.

Ανακαλύπτει τις πρώτες μηχανικές ενδείξεις ταλάντωσης μεταλλικών σφαιρών εξαιτίας διαστολής και συστολής της οργόνης. {Το σχετικό πείραμα περιγράφεται αναλυτικά στο βιβλίο του «Η βιοπάθεια του καρκίνου»}.

1944
Ανακαλύπτει τον μετρητή οργονοενεργειακού πεδίου.

«Ανακαλύπτω (όπως σημειώνει) μετά από 25 χρόνια έντονης και εκτενούς ψυχιατρικής δουλειάς την αληθινή φύση του νεογέννητου παιδιού». «...Είναι εντυπωσιακό και τρομακτικό (σχολιάζει) πόσο ελάχιστα γνωρίζει η ψυχιατρική για τα πλέον πρωτόγονα στοιχεία της ανθρώπινης ζωής».

Ανακαλύπτει τον τρόπο παρατήρησης της ατμοσφαιρικής οργονοενέργειας με τηλεσκόπιο. {Ο Ράιχ χρησιμοποιούσε τηλεσκόπιο 3,5 ιντσών που διέθετε μέγιστη μεγέθυνση 185Χ. Είχε άνοιγμα 3,5 ίντσες και μήκος 4 πόδια της εταιρείας E. Vion του Παρισιού. Ανέφερε πως όταν κοιτούμε προς τα νότια σε μεγέθυνση 60Χ, βλέπουμε την κυματιστή παλλόμενη κίνηση της οργόνης, με κατεύθυνση σχεδόν πάντα από Δύση προς Ανατολή. Όταν πρόκειται να αλλάξει ο καιρός τότε η ροή αντιστρέφεται και γίνεται Ανατολή προς Δύση. Το φαινόμενο είναι συνεχές και ανεξάρτητο από οποιαδήποτε θερμοκρασιακή, και ατμοσφαιρική αλλαγή ή οποιαδήποτε μεταβολή στην κατεύθυνση ή την ταχύτητα του ανέμου. Η κίνηση της οργόνης δεν είναι ορατή όταν στρέφουμε το τηλεσκόπιο προς τα δυτικά ή τα ανατολικά}.

Αρχίζει μια μακρά πορεία μαθηματικών εξισώσεων και ερευνών για τη βαρύτητα και την αντιβαρύτητα που θα ολοκληρωθεί σε περίπου 10 χρόνια.

1945
Ξεκινά την πειραματική έρευνα στην πρωταρχική βιογένεση με το Πείραμα ΧΧ.

Ανακαλύπτει μια νέο μέθοδο σκέψης, αυτήν του Οργονομικού Λειτουργισμού.

1947
Ανακαλύπτει ότι πριν παρατηρηθεί και διαπιστωθεί μικροσκοπικά η βιολογική συρρίκνωση τού αίματος με το "τεστ αίματος Ράιχ", προϋπάρχει η γενικότερη παραίτηση τού ατόμου από τη ζωή.

Ανακαλύπτει ότι η συγκινησιακή πανούκλα στον άνθρωπο προέρχεται από τη μακρόχρονη διαταραχή της βιοενεργειακής του ισορροπίας.

Ανακαλύπτει τη μέθοδο παραγωγής φωταύγειας σε σωλήνες κενού πίεσης 0,00005 mm όταν φορτίζονται προηγουμένως με οργονοενέργεια.

Ανακαλύπτει την κινητήρια δύναμη στην οργονοενέργεια.

Ανακαλύπτει ότι υφίστανται σχεδόν παράλληλες και μετρήσιμες διαφορές αντιδράσεων μεταξύ ηλεκτροσκοπίου, σωλήνα κενού, βαρόμετρου και οργονοτικά φορτισμένου νερού σε ποικίλες μετεωρολογικές συνθήκες.

1948
Ταυτοποιεί και συγκρίνει τις ιδιότητες της κοσμικής οργόνης με τον αιθέρα.

Ανακαλύπτει τον κινητήρα οργόνης.

Ανακαλύπτει τον τρόπο φωτογράφισης του ενεργειακού πεδίου των βιόντων.

1949-1950
Ανακαλύπτει τη χρήση οργονομετρικών εξισώσεων για τις θεωρητικές και εργαστηριακές προσεγγίσεις και ερμηνείες λειτουργίας της οργόνης.

1951
Προχωρεί στην υπόθεση ότι η υπέρθεση δύο οργονοενεργειακών ρευμάτων είναι η βάση δημιουργίας τυφώνων και γαλαξιών.

Ανακαλύπτει ότι η υπερδιέγερση της οργόνης με το φαινόμενο όρανουρ προκαλεί ένα είδος λευχαιμικού αίματος. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια τρωκτικών με τα οποία πειραματίζεται στο εργαστήριό του, (όσο και των συνεργατών του) αποκτούν κόκκινο (αντί μπλε) χρώμα στον πυρήνα, το περίβλημά τους αυξάνεται και γίνονται εύθραυστα αλλάζοντας σχήμα, ενώ εντός τους εμφανίζονται μεγάλα μπλε βιόντα και ακίδες -Τ στο ίδιο κύτταρο. Επίσης παρατηρεί ότι τα αυτά που έβλεπε για χρόνια (ένα έως τρία λευκοκύτταρα) σε κάθε πλακίδιο μικροσκοπίου αυξάνονται στα τέσσερα έως οκτώ.

1951-1954
Ανακαλύπτει με το πείραμα όρανουρ (κατάπληκτος και πολύ φοβισμένος, όπως αναφέρει) ότι η αλληλεπίδραση ραδιενέργειας και οργόνης στα πρώτα της στάδια είναι εξαιρετικά καταστροφική για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

1951-1957
Αναπτύσσει την πρακτική εφαρμογή της Κοινωνικής Ψυχιατρικής.

1951-1954
Ανακαλύπτει τις ουσίες "μιλέινορ", "μπραουνάιτ", "ορίτ", "ορίν" και κάνει τα πρώτα βήματα στην προ-ατομική χημεία.

1952
Ανακαλύπτει τη Θανατηφόρα Οργόνη (Θ.ΟΡ.) στην ατμόσφαιρα και παρατηρεί ότι ο μετρητής Γκάιγκερ - Μίλερ έδινε από 10.000 έως και 100.000 παλμούς ανά λεπτό όταν περνούσαν πάνω από την περιοχή σύννεφα Θ.ΟΡ.

1952-1955
Ανακαλύπτει τον τρόπο αφαίρεσης Θ.ΟΡ. από την ατμόσφαιρα, της διάλυσης νεφών και του ελέγχου του καιρού.

1953
Ανακαλύπτει τα πρώτα δείγματα της υπόθεσής του ότι η υπέρθεση δύο οργονοενεργειακών ρευμάτων είναι η βάση για τη δημιουργία συστημάτων καιρού.

1954-1955
Αναπτύσσει τη θεωρία ερημοποίησης της Γης και της συγκινησιακής ερήμωσης του ανθρώπου.

1953-1955
Αναπτύσσει τη θεωρία ότι η ασθένεια είναι αποτέλεσμα συγκέντρωση Θ.ΟΡ. στους ιστούς.

1950-1957
Ανακαλύπτει και συγγράφει οργονομετρικές εξισώσεις για τη βαρύτητα και την αντιβαρύτητα. Χάνονται στη φυλακή μετά το θάνατό του.