2008 Η φυσιολογία της μάθησης

2008 Carla HannafordΗ Δρ Κάρλα Χάναφορντ«Η φυσιολογία της μάθησης», μια μέθοδος που εφαρμόζεται από εκπαιδευτικούς και γονείς σε εκατοντάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα στο κόσμο γίνεται γνωστή και στην Ελλάδα με τον ερχομό της διδάκτορος ψυχολογίας, βιολόγου και εκπαιδευτικού Κάρλας Χάναφορντ (Carla Hannaford, Ph.D.), η οποία μιλά για το θέμα αυτό στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 2008.

Τις επόμενες τρεις ημέρες, στο ιατρείο της Τάνιας Ζώτου, η Κάρλα Χάναφορντ παρουσιάζει σεμινάριο με τις ειδικότερες τεχνικές αυτής της πρωτοποριακής μεθόδου σε μέλη του Ε.Σ.Ο., φίλους και πολλούς εκπαιδευτικούς, ορισμένοι εκ των οποίων εισάγουν αυτή τη μέθοδο στις τάξεις τους διαπιστώνοντας στη συνέχεια εντυπωσιακή βελτίωση στην απόδοση των μαθητών τους.

Η ανάπτυξη των παιδιών και η σεξουαλικότητα

Η ψυχίατρος Τάνια Ζώτου μιλά για το θέμα «Παιδί - Ανάπτυξη - Σεξουαλικότητα. Η σχέση τους με τη διαμόρφωση του χαρακτήρα», το Μάρτιο στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η διάλεξη τροφοδοτεί σκέψεις και προβληματισμούς των γονέων καθώς το ζήτημα της παιδικής σεξουαλικότητας παρουσιάζεται από μια νέα οπτική γι' αυτούς.

Δίνονται απαντήσεις σε πολλά θέματα που απασχολούν τους συμμετέχοντες και τις οικογένειές τους.

Πρώτη σειρά εκδηλώσεων στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

Γίνεται η προβολή των δύο επιστημονικών ντοκιμαντέρ. Στο πρώτο «Χώρος για Ευτυχία» παρουσιάζονται ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες ενηλίκων και παιδιών με τη μέθοδο της οργονοθεραπείας. Στο δεύτερο με τίτλο «Στο Ξεκίνημα» παρουσιάζονται θεραπείες βρεφών. Εισηγήτριες είναι οι ψυχίατροι Θεοδότα Χασάπη και Τάνια Ζώτου. Η εκδήλωση διεξάγεται τον Οκτώβριο του 2008 στο Μικρό Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Η τεχνική της οργονοθεραπείας

Παρουσιάζεται «Η τεχνική της ιατρικής οργονοθεραπείας» ως μια αποτελεσματική μέθοδος ψυχοθεραπείας, η οποία χωρίς φάρμακα μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλη κλίμακα ψυχικών διαταραχών, από υπερβολικό άγχος έως κρίσεις πανικού, κατάθλιψη έως σχιζοφρένεια καθώς και πλήθος ψυχοσωματικών νόσων.

Η μέθοδος ιατρικής οργονοθεραπείας βασίζεται σε εξαιρετικά υψηλά στάνταρντ, μεταξύ άλλων, την ΔΙΑ ΒΙΟΥ εκπαίδευση και αξιολόγηση των γιατρών που την ασκούν. Αποτελεί τη μόνη αυθεντική συνέχεια της μεθόδου ιατρικής οργονοθεραπείας που δίδασκε ο Βίλχελμ Ράιχ και ασκείται παγκόσμια μόνο από καταρτισμένους ψυχιάτρους, εκπαιδευμένους από το Αμερικανικό Κολέγιο Οργονομίας.

Ομιλήτρια είναι η Θεοδότα Χασάπη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Νοέμβριο του 2008.

Ο φυσικός τοκετός και ποιες διαδικασίες τον καταστέλλουν

Εξηγείται από οργονομική σκοπιά πώς λειτουργεί η ανθρώπινη φύση, τι είναι φυσικός τοκετός και «Πώς πρέπει να γίνεται ο φυσικός τοκετός». Παρουσιάζονται ζητήματα διαταραχής του τοκετού που είναι δυνατό να συμβούν στη διαδικασία τεχνικών των υποτιθέμενων φυσικών μεθόδων τοκετού.

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα εξετάζονται με στόχο να βοηθηθούν τα ζευγάρια και ειδικά οι γονείς, κυρίως η μέλλουσα μητέρα, ώστε να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες αυτής της κρίσιμης αλλά και συναρπαστικής περιόδου, να την απολαύσει και να οδηγηθεί έτσι με ασφάλεια σε ζεστή και υγιή συναισθηματικά σχέση με το παιδί της.

Ομιλήτρια είναι η Θεοδότα Χασάπη. Η εκδήλωση διεξάγεται το Δεκέμβριο του 2008.