Δωρεά υπέρ της ζωής

Τι σημαίνει οικονομική ή όποια άλλη βοήθεια προς τον Ε.Σ.Ο.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Οργονομίας υποστηρίζει και διαδίδει κεφαλαιώδη θέματα που αφορούν τον έρωτα, την εργασία και τη γνώση, το φυσικό τοκετό και το θηλασμό, αλλά και την ανατροφή νεογέννητων, βρεφών και παιδιών με τέτοιο τρόπο ώστε ως έφηβοι να λειτουργούν δημιουργικά και κυρίως υπεύθυνα, εμφανίζοντας μειωμένη ή καθόλου βίαιη και παράλογη συμπεριφορά αλλά και χωρίς την ανάγκη χρήσης κάθε είδους εξαρτησιογόνων.

Προωθώντας ζητήματα που εξηγούν και δίνουν λύσεις για την υγιή συμπεριφορά και την κοινωνική παθολογία, τις ρίζες του μίσους, αλλά και της αγάπης, της σεξουαλικής ασθένειας και της σεξουαλικής υγείας, όπως και της ευρέως επικρατούσας πανούκλας της πορνογραφίας, όπως αυτή λειτουργεί μέσω τής σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενηλίκων και παιδιών, απευθύνεται και επηρεάζει τον πυρήνα της κοινωνίας.

Η Οργονομία, η επιστήμη που ίδρυσε ο Βίλχελμ Ράιχ, εκτός από την ιατρική, ασχολείται με τομείς της φυσικής και βιολογίας, αλλά και των κοινωνικών επιστημών. Ερμηνεύει και δίνει απαντήσεις για τη ύπαρξη του πολιτικού παραλογισμού, του φασισμού, και της ευρύτερης κοινωνικής βίας, όπως και την αδυναμία των ανθρώπων να λειτουργούν με συναίσθηση, τρυφερότητα και βαθιά επαφή. Ταυτόχρονα ασχολείται με το περιβάλλον.

Το σύνολο των εκδηλώσεων του Ε.Σ.Ο., τα άρθρα που βρίσκονται στα 12 τεύχη του ελληνικού "Περιοδικού της Οργονομίας", όπως και η πληθώρα άρθρων που έχουν δημοσιευθεί από επιστήμονες στο «The Journal of Orgonomy»", το οποίο κυκλοφορεί ανελλιπώς ανά δύο τεύχη ετησίως από το 1967 έως σήμερα, αποκαλύπτουν τις αιτίες τής βίας, του παραλογισμού και της καταστροφικότητας υποδεικνύοντας παράλληλα τον τρόπο αλλαγής του κόσμου, ενώ αποδεικνύουν ότι το έργο του Ε.Σ.Ο. δεν είναι στενό ή μονοσήμαντο, αλλά βαθύ και πολύπλευρο αγγίζοντας και επηρεάζοντας τους βασικούς πυλώνες της ζωής.

Η Οργονομία προσφέρει επιστημονικές λύσεις που αφορούν τα θεμέλια της κοινωνίας, την οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα, για ζωή ειρηνική, γεμάτη χαρά και τρυφερότητα, βαθιά επαφή και πραγμάτωση των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Ο Ε.Σ.Ο. διαδίδοντας την επιστήμη της Οργονομίας συντελεί στην καλύτερη εξέλιξη του αξιακού πολιτισμού και της ζωής.

Η οικονομική και όποια άλλη βοήθεια είναι στην ουσία πράξη ανθρωπισμού επειδή τοποθετεί ένα πολύτιμο πετράδι στον αγώνα για τη συναρμολόγηση ενός κοινωνικού οικοδομήματος που θα μπορεί να προσφέρει ποιοτικό σήμερα και καλύτερο αύριο συνιστώντας ταυτόχρονα το πολυτιμότερο δώρο προς τα Παιδιά μας και τα Παιδιά του Μέλλοντος.

Ο καταθετικός λογαριασμός τού Ε.Σ.Ο.:
Alpha Bank GR20 0140 4830 4830 0200 2003 127 (BIC CRBAGRAAXXX)

KatopsiΈνα όνειρο για τον Ε.Σ.Ο. που μπορεί να βγει αληθινό! Ο χώρος μελέτης, έρευνας, εκδηλώσεων, δράσης και δημιουργίας!