• Quote 1
  • Quote 2
  • Quote 3
  • Quote 4
  • Quote 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Καλώς ήρθατε

Ο Ελληνικός Σύλλογος Οργονομίας σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του

Wilhelm ReichΗ αντικειμενική καταγραφή και παρουσίαση των κολοσσιαίων ανακαλύψεων του ψυχιάτρου και φυσικού επιστήμονα Βίλχελμ Ράιχ και η εξέλιξη της Οργονομίας στην ιατρική, βιολογία, κοινωνιολογία και φυσική είναι ο λόγος ύπαρξης αυτής της ιστοσελίδας.

Πολύχρονες κλινικές παρατηρήσεις και αμέτρητα εργαστηριακά ευρήματα οδήγησαν τον Ράιχ στις εξής ανακαλύψεις:

Η λίμπιντο (libido) του Φρόιντ είναι μια πραγματική βιολογική ενέργεια. Την ονόμασε οργόνη.

Η μυϊκή και χαρακτηρολογική θωράκιση εμποδίζει τη ροή της οργόνης στο σώμα προκαλώντας ψυχικές και σωματικές ασθένειες.

Ο ολοκληρωτικός οργασμικός σπασμός ρυθμίζει την ενεργειακή οικονομία του οργανισμού (ανακλαστικό οργασμού).

Ο Ράιχ βελτίωσε την ψυχανάλυση με την Aνάλυση του Xαρακτήρα και στη συνέχεια ανέπτυξε μια μοναδική θεραπευτική προσέγγιση, την ιατρική οργονοθεραπεία.

Για να πετύχει την εξουδετέρωση ή τη μείωση της θωράκισης χρησιμοποίησε την οργονοθεραπεία όχι μόνο για τους ενήλικες αλλά και για τα παιδιά και τα βρέφη. Έδωσε μεγάλη έμφαση στην πρόληψη της θωράκισης. Μελέτησε συστηματικά τη συγκινησιακή υγεία των γονιών, τις συνθήκες της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, του τοκετού, τη συνεχή επαφή του μωρού με τη μητέρα του από τη στιγμή της γέννησης, το θηλασμό, την ανατροφή και την εκπαίδευση του παιδιού. Στόχος του ήταν να σπάσει η αλυσίδα που μεταβιβάζει από γενιά σε γενιά τη δυστυχία, τη σεξουαλική ασυδοσία, τη διαταραχή, τη βία και την καταστροφικότητα.

Χρησιμοποιώντας το λειτουργικό τρόπο σκέψης ανακάλυψε αρχικά την ενεργειακή φύση του ανακλαστικού του οργασμού που επιβεβαίωσε με τα βιοηλεκτρικά πειράματα για τη σεξουαλικότητα και το άγχος. Στη συνέχεια ανακάλυψε τα βιόντα και ακολούθως, μέσω της μικροσκοπικής παρατήρησής τους, οδηγήθηκε νομοτελειακά στην ύπαρξη της κοσμικής οργονοενέργειας και τη συσκευή που τη συσσωρεύει, τον συσσωρευτή οργόνης. Κατόπιν ανακάλυψε τον κινητήρα οργόνης.

Η Οργονομία εξηγεί με ολοκληρωμένο τρόπο τη δημιουργία της θωράκισης στον άνθρωπο αλλά και ευρύτερα κοινωνικά φαινόμενα, όπως τον κοινωνικό παραλογισμό, τη γενικευμένη βία, το φασισμό και τον πόλεμο προσφέροντας τρόπους ουσιαστικής αντιμετώπισης.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Οργονομίας (Ε.Σ.Ο.) επιδιώκοντας την πλήρη κατανόηση των ανακαλύψεων του έργου του Ράιχ και της επιστήμης που ίδρυσε της Οργονομίας, συνδέεται και συνεργάζεται με το Αμερικανικό Κολέγιο Οργονομίας (Α.Κ.Ο.), τον μοναδικό οργανισμό παγκοσμίως που διδάσκει και επεκτείνει με επιστημονική εγκυρότητα και πληρότητα το έργο του.

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Right to know

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Βίλχελμ Ράιχ γυρισμένο από τον Υποδιευθυντή του Μουσείου Ράιχ, Κέβιν Χίντσι, με ελληνικούς υπότιτλους από τον Ελληνικό Σύλλογο Οργονομίας που προβάλλεται εδώ.

ΔΩΡΕΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Donation

Τι σημαίνει οικονομική ή άλλη βοήθεια προς τον Ε.Σ.Ο.; Διαβάστε εδώ για περισσότερα.

Στηρίζοντας τον Ε.Σ.Ο. στηρίζετε τη ζωή.