2006 Εγκυμοσύνη, τοκετός και παιδιά

2006 HasapiΗ νευρολόγος - ψυχίατρος Θεοδότα Χασάπη.«Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών» είναι το θέμα που αναπτύσσει στο κοινό των Γρεβενών η Θεοδότα Χασάπη την Άνοιξη του 2006, ύστερα από εισήγηση στον Ε.Σ.Ο. του γεωπόνου Αντώνη Κλεισιάρη και τη σημαντική βοήθεια των Οργοναυτών.

Η ομιλία της, που καταδεικνύει τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα της εγκυμοσύνης και του τοκετού για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών, γίνεται δεκτή από τους παραβρισκόμενους με θερμά σχόλια και ορισμένες φορές με κατάπληξη.

Από τη μεριά μας παραθέτουμε τα λόγια του Ράιχ προς τον γραμματέα των αρχείων Φρόιντ. Αποτελούν μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο για τα ανοιχτά μυαλά και τις τρυφερές ψυχές που μπορούν να αντιληφθούν την αλήθεια και τις σωστές ενέργειες που πρέπει να γίνουν, τις μόνες - είναι σίγουρο - που θα καταφέρουν να σταματήσουν τη συνεχιζόμενη τραγωδία της ανθρωπότητας, τη θωράκιση.

Η πηγή του ανθρώπινου "ΟΧΙ"

(Απόσπασμα από το βιβλίο: «Ο Ράιχ μιλά για τον Φρόιντ». Τη συνέντευξη που έγινε βιβλίο με τον ανωτέρω τίτλο την έδωσε ο Ράιχ στον αντιπρόσωπο των «Αρχείων Φρόιντ» το 1952).

Όταν ένα παιδί γεννιέται, βγαίνει από μια ζεστή μήτρα που έχει θερμοκρασία 37 βαθμών σε περιβάλλον 18-20 βαθμών. Το σοκ της γέννησης... αυτό είναι μεγάλο κακό. Μα θα μπορούσε να το αντέξει αν δεν γίνονταν τα υπόλοιπα. Μόλις βγει έξω, το πιάνουν και το σηκώνουν από τα πόδια και το χτυπούν στον πισινό. Το πρώτο καλωσόρισμα είναι ένα χαστούκι. Και το επόμενο: το παίρνουν από τη μητέρα. Σωστά; Το παίρνουν από τη μητέρα. Θέλω να προσέξετε εδώ πέρα. Είναι κάτι που, ύστερα από εκατό χρόνια, θα φαίνεται απίστευτο. Το παίρνουν από τη μητέρα. Η μητέρα δεν πρέπει ούτε ν' αγγίξει, ούτε να δει το μωρό. Το μωρό που είχε επί εννιά μήνες σωματική επαφή σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και ενεργειακή αλληλεπίδραση μεταξύ των δυο σωμάτων, θαλπωρή και θερμότητα – τώρα δεν έχει καμία σωματική επαφή.

Επίσης, πριν από έξι – εφτά χιλιάδες χρόνια, οι Εβραίοι καθιέρωσαν κάτι άλλο. Την περιτομή. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Αυτό παραμένει ακόμα ένα αίνιγμα. Πάρτε το καημένο το πέος, εντάξει; Πάρτε κι ένα μαχαίρι κι αρχίστε να κόβετε. Κι όλοι λένε πως δεν πονάει. Όλο λένε, "όχι δεν πονάει". Το αντιλαμβάνεστε; Αυτό φυσικά είναι μια πρόφαση, ένα πρόσχημα. Λένεότι τα έλυτρα των νεύρων δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα κι ότι το παιδί δεν νιώθει απολύτως τίποτα. Μα αυτό είναι δολοφονία. Η περιτομή είναι από τα χειρότερα που μπορούν να γίνουν στα παιδιά. Όσο για το τι απογίνονται αυτά δεν έχετε παρά να τους ρίξετε μια ματιά. Δεν μπορούν να σας μιλήσουν παρά μόνο να κλάψουν. Δεν μπορούν παρά να ζαρώσουν, να μαζευτούν, να αποτραβηχτούν στον εαυτό τους, μακριά από αυτό τον άσχημο κόσμο.

Τα λέω πολύ ωμά αλλά σίγουρα καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Να λοιπόν, ποιο είναι το καλωσόρισμα: Η απομάκρυνση από τη μητέρα. Η μητέρα δεν πρέπει να δει το μωρό. Για είκοσι τέσσερις έως σαράντα οκτώ ώρες, φαΐ τίποτα. Σωστά; Κόψιμο του πέους. Και ύστερα έρχεται το χειρότερο: Το καημένο το παιδί, το μωρό πασχίζει συνέχεια να τεντωθεί, να βρει κάποια ζεστασιά, από κάπου να πιαστεί. Πλησιάζει τη μητέρα κι αγγίζει τα χείλη του στη μητρική θηλή. Τι γίνεται τότε; Η θηλή είναι κρύα ή δεν ορθώνεται ή δε βγάζει γάλα ή το γάλα της είναι κακό. Κι αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, δεν είναι μια περίπτωση στις χίλιες. Είναι κάτι γενικό, συνηθισμένο.

Τι κάνει λοιπόν αυτό το μωρό; Πώς αντιδρά σε αυτό; Πώς μπορεί να αντιδράσει βιοενεργειακά; Δεν μπορεί να έρθει και να σας πει: "Άκου, υποφέρω πολύ, πάρα πολύ". Δε λέει "όχι" με λόγια που να τα καταλαβαίνετε, αλλά πάντως η συγκινησιακή του κατάσταση αυτή είναι. Κι εμείς οι οργονομιστές το γνωρίζουμε. Το ανακαλύπτουμε στους ασθενείς μας. Το ανακαλύπτουμε στη συγκινησιακή τους δομή, στη συμπεριφορά τους κι όχι στα λόγια τους. Οι λέξεις δεν μπορούν να το εκφράσουν. Εδώ από το πρώτο κιόλας ξεκίνημα, αρχίζει να αναπτύσσεται το μίσος. Εδώ αρχίζει να αναπτύσσεται το "όχι", το μεγάλο "ΟΧΙ" της ανθρωπότητας.

Κι ύστερα ρωτάτε γιατί άραγε ο κόσμος έχει αυτά τα χάλια.


Πάρτι με τίτλο: «Ελάτε να γλεντήσουμε χωρίς να καπνίσουμε»

2006 GlentiΣτιγμιότυπο από το χορό που έγινε με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ε.Σ.Ο.Διοργανώνεται πάρτι στη Θεσσαλονίκη για την κοπή της πίτας του Ε.Σ.Ο. Στο πάρτι συμπεριλαμβάνονται δραστηριότητες για τα παιδιά.

Οι Manitarock, με τον Γιώργο Κωνσταντινίδη στο τραγούδι και στο μπουζούκι, την Δέσποινα Κλεισιάρη στο τραγούδι και τον Γιάννη Πανταζή στη φυσαρμόνικα και τη φλογέρα, αλλά και ως DJ, απογειώνουν τους παραβρισκόμενους.

Στην εκδήλωση ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι των Manitarock «Φυτεύω Άστρα», που είναι αφιερωμένο στη ζωή και τις υπέροχες ανακαλύψεις του Βίλχελμ Ράιχ.

Προβολή των δύο ντοκιμαντέρ στα Γρεβενά

Στην πόλη των Οργοναυτών, τα Γρεβενά, και με τη σημαντική βοήθειά τους, όπως και με τη βοήθεια του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας, γίνεται εκ νέου η προβολή των δύο ντοκιμαντέρ «Χώρος για ευτυχία» και «Στο ξεκίνημα».

Ακολουθεί δημιουργική συζήτηση και ερωτήσεις που διευθύνουν οι γιατροί Θεοδότα Χασάπη και Τάνια Ζώτου.