1995 Οικογενειακές σχέσεις

Προβλήματα στις οικογενειακές σχέσεις

Ο Πίτερ Κριστ, ένας εκ των εκλεκτότερων επιστημόνων του Αμερικανικού Κολεγίου Οργονομίας, έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Οργανώνονται από τον Ε.Σ.Ο. τρία σεμινάρια στο υπέροχο νησί της Σαμοθράκης.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θάλασσα και το περιβάλλον της Σαμοθράκης και να εμβαθύνουν στις ανακαλύψεις της Οργονομίας.

Παρουσιάζονται τα θέματα:

  • «Τα προβλήματα στις οικογενειακές σχέσεις».
  • «Η παιδική σεξουαλικότητα».
  • «Οι βιοπάθειες».

Τα σεμινάρια που δίνονται βιώνονται και κρίνονται από όλους ως συγκλονιστικά.


Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική

1995 MartenΟ αρχιτέκτονας Ρολάν ΜαρτένΣε μια περίοδο που η βιοκλιματική αρχιτεκτονική είναι σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα, προσκαλούμε τον διάσημο βιο-οικολόγο αρχιτέκτονα Ρολάν Μαρτέν, με τη συνεργασία του πολιτικού μηχανικού, χωροτάκτη και πολεοδόμου Κώστα Τσίπηρα.

Ο Κώστας Τσίπηρας παρουσιάζει σε γενικές γραμμές τις ιδέες της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και αναφέρεται στο πλούσιο έργο γεμάτο διακρίσεις του προσκαλεσμένου του Ε.Σ.Ο.

Ο Ρολάν Μαρτέν αναφέρεται στις «Τάσεις και εφαρμογές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής», αλλά και στις δικές του ανακαλύψεις για τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, και τις εφαρμογές της, μέσα από πλήθος έγχρωμων διαφανειών από βιοκλιματικά οικοδομήματα.

Ο Ρολάν Μαρτέν, εκτός των βιοκλιματικών προσανατολισμών, παίρνει υπόψη του την ενεργειακή φόρτιση του εδάφους και τους γεωπαθογόνους κόμβους και προτείνει την τοποθέτηση της οικίας σε θέση φιλική - θετική για το ανθρώπινο βιοσύστημα. Επίσης προτείνει τρόπους αλλαγής της ενέργειας του κτηρίου με αλλαγή του τρόπου δόμησης και με φυσικό - ενεργειακό καθαρισμό.