1994 Οι βιοπάθειες

Οι βιοπάθειες

1994 Peter CristΟ γιατρός οργονομιστής (παθολόγος και ψυχίατρος) Πίτερ ΚριστΤο Νοέμβριο του 1994 ο γιατρός οργονομιστής (παθολόγος και ψυχίατρος) Πίτερ Κριστ (Peter Crist, M.D., Medical Orgonomist) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη δίνει τη διάλεξη με θέμα «Η ενότητα του αισθησιακού και ρομαντικού έρωτα και η σχέση τους με την εργασία».

Στη Θεσσαλονίκη επίσης δίνει δύο σεμινάρια με τίτλο «Οι βιοπάθειες» και εξηγεί με εντυπωσιακά επιστημονικό τρόπο τα σωματικά προβλήματα που αναπτύσσονται εξαιτίας της χρόνιας θωράκισης του οργανισμού.

Το δεύτερο σεμινάριο έχει τίτλο «Οι σχέσεις των ζευγαριών». Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο μένουν ενθουσιασμένοι από τον τρόπο που παρουσιάζει τις σχέσεις των ζευγαριών.

Η κβαντική φόρτιση υλικών

Οργανώνεται σεμινάριο με θέμα «Η κβαντική φόρτιση υλικών». Στο τέλος του χρόνου έρχονται στην Ελλάδα δύο από τους συνεργάτες του Πλόχερ. Εξηγούν τη θεωρία και κάνουν επίδειξη των ανακαλύψεών του. Πρόκειται για τους Πίτερ και Πολ Σλινκ (Peter και Paul Chlink) που συνεργάζονταν μαζί του για μεγάλο διάστημα.

Ο περιβαλλοντολόγος Νίκος Νικολαΐδης αρχίζει συνεργασία με τον Γερμανό επιστήμονα Ρόλαντ Πλόχερ. Ο Πλόχερ ήρθε σε επαφή με τις ανακαλύψεις του Ράιχ εξ ανάγκης όταν ασθένησε βαριά. Τότε χρησιμοποίησε συσσωρευτή οργόνης ελπίζοντας κάτι καλό να συμβεί παρατηρώντας με έκπληξη να τον θεραπεύει. Από εκείνη την εποχή άρχισε να πειραματίζεται προσπαθώντας να αντιληφθεί πώς είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες της οργόνης για θεραπευτικούς σκοπούς σε ανθρώπους και υπέρ του περιβάλλοντος. Οι πειραματισμοί του τον οδήγησαν στη λύση του αινίγματος.

Χρησιμοποιώντας ορισμένες από τις ιδέες του Βίκτορα Σαουμπέργκερ, τις αρχές της ομοιοπαθητικής και τις ανακαλύψεις του Ράιχ για την οργόνη, καταφέρνει να συγκεντρώνει και να μεταβιβάζει κβαντικά μόνο την πληροφορία της ενέργειας σε αδρανές υλικό, όπως η σκόνη χαλαζία, το οποίο όταν βρίσκεται στο περιβάλλον λειτουργεί πλέον ως καταλύτης για την εκκίνηση και την ανάπτυξη αερόβιας βιολογικής διαδικασίας.

Έχει αποδειχθεί τόσο εργαστηριακά όσο και στην πράξη ότι οι καταλύτες του Πλόχερ είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν για να καθαρίσουν χωρίς χημικά(!) οποιαδήποτε περιοχή με στάσιμο νερό, λίμνη κ.λπ. ή ακόμα και να διαλύσουν απόβλητα που δεν είναι εύκολα διαλυτά, όπως σε δεξαμενές απορριμμάτων, φρεάτια κ.λπ.

 

«Εγχειρίδιο Συσσωρευτή Οργόνης»

1994 Egxeiridio orgonisΤο αξιόλογο βιβλίο του Τζέιμς Ντεμέο (Ph.D.), «Εγχειρίδιο Συσσωρευτή Οργόνης» κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για γεγονός που δεν σχετίζεται με τη δράση του Ε.Σ.Ο. αλλά αξίζει να αναφερθεί.

Μεταξύ πολλών χρήσιμων πληροφοριών περιέχεται και η εργασία (σελ. 247) η οποία διεξήχθη στο γερμανικό πανεπιστήμιο του Μάρμπουργκ για τα «Ψυχοφυσιολογικά αποτελέσματα του συσσωρευτή οργονοενέργειας του Ράιχ». Αναφέρονται τα εξής στο συμπέρασμα της εργασίας, (διπλό τυφλό πείραμα) κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν εικονικοί και πραγματικοί συσσωρευτές οργόνης από ανθρώπους και κατεγράφησαν οι αλλαγές στο ηλεκτροκαρδιογράφημα, την πίεση, τη θερμοκρασία του σώματος, την αλλαγή των παλμών της καρδιάς κ.λπ. :

«Ως συμπέρασμα μπορεί να λεχθεί ότι τα αποτελέσματα που είχαμε στην έρευνά μας παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση ότι υπάρχουν τεκμηριωμένα οι φυσικές ιδιότητες του συσσωρευτή οργόνης και η ψυχοφυσιολογική του αποτελεσματικότητα σε ανθρώπινους οργανισμούς, όπως αυτά είχαν αναφερθεί από τον Ράιχ και τους συνεργάτες του».

Ο εκδότης Κώστας Κοροντζής, λόγω του θαυμασμού του για το έργο του Ράιχ ανέλαβε τη χρηματοδότηση της έκδοσης. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Κοροντζής έγραψε ένα μικρό δοκίμιο για τη συνάντηση ιδεών δύο μεγαλοφυών. Ντοστογιέφσκι και Ράιχ. Στο τέλος του βιβλίου του Ντοστογιέφσκι «Τ' όνειρο ενός γελοίου» ο Κοροντζής ενσωματώνει το δοκίμιό του όπου αποδεικνύεται η απίστευτη μεγαλοφυΐα και διορατικότητα του Ντοστογιέφσκι. Ο Ρώσος λογοτέχνης αγνοώντας παντελώς τα δεδομένα της ψυχικής υγείας και τις αρμονικές σχέσεις των μητρογραμμικών κοινωνιών, αλλά και τα σχετικά με τις ανακαλύψεις του Ράιχ για τον υγιή γενετήσιο χαρακτήρα, σχεδόν διακόσια χρόνια πριν, περιγράφει μια κοινωνία γενετήσιων ανθρώπων!

Επιπλέον αυτού αποδίδει τέλεια τη δράση ενός ατόμου, του Γελοίου, ο οποίος καταφέρνει να μεταδίδει στους υγιείς τις ψυχικές του αρρώστιες. Περιγράφει δηλαδή σαφώς τη δράση της ανθρώπινης συγκινησιακής πανούκλας, μιας εκ των μεγαλύτερων ανακαλύψεων του Ράιχ που έγινε δύο αιώνες αργότερα.

Ο Ντοστογιέφσκι γεννήθηκε τη χρονιά της ελληνικής επανάστασης, το 1821. Κατάφερε τότε να περιγράψει τη λειτουργία της συγκινησιακής πανούκλας, μια κολοσσιαία ανακάλυψη του Βίλχελμ Ράιχ, που ακόμα και σήμερα αγνοεί η σύγχρονη επιστήμη.