Σκοπός

Σκοπός του Ελληνικού Συλλόγου Οργονομίας

Η "Ιστορία του Ελληνικού Συλλόγου Οργονομίας" (Ε.Σ.Ο.) και το "Καταστατικό", αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο τους στόχους του Ε.Σ.Ο. και τα μέσα πραγματοποίησής τους.

Στο 1ο Άρθρο σχετικά με την έδρα και την ημερομηνία ίδρυσης αναφέρονται:

Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΓΟΝΟΜΙΑΣ» με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το σωματείο έχει σφραγίδα με την επωνυμία του και το έτος ίδρυσης 1989.

Στο 2ο Άρθρο σχετικά με τους σκοπούς του Ε.Σ.Ο. δηλώνονται:

Αποκλειστικός σκοπός του σωματείου είναι η μελέτη και διάδοση του έργου και των ανακαλύψεων του εκλιπόντα ψυχιάτρου και φυσικού επιστήμονα Βίλχελμ Ράιχ, ιδρυτή της επιστήμης της Οργονομίας, μιας επιστήμης που εισάγει νέα μεθοδολογία σκέψης στην επιστημονική έρευνα για τη φύση – έμβια και άβια – και προχωρά στην κατανόηση και ερμηνεία των φυσικών λειτουργιών από τη σκοπιά λειτουργίας της οργονοενέργειας, ενώ δίνει νέες ολοκληρωμένες επιστημονικές ερμηνείες για την κοινωνική ψυχοπαθολογία, όπως και τις σωματικές και ψυχικές ασθένειες του ανθρώπου.

Η αμέσως παραπάνω πρόταση βρίσκεται σε συμφωνία με τον ορισμό του αγαθού της ψυχικής, διανοητικής και σωματικής υγείας στον άνθρωπο, όπως αυτός ορίζεται από την διακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) : "Health is a state of complete physical, mental, and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity", που σε απλή μετάφραση σημαίνει : «Υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευρωστίας και όχι απλά η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».

Σημειώνεται επίσης ότι οι ανωτέρω σκοποί έρχονται σε ικανοποιητική συμφωνία με τις αρχές προστασίας του Περιβάλλοντος, όπως αυτές ορίζονται διεθνώς, αλλά και από τους νόμους του ελληνικού κράτους, τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κοινή λογική.

Στο 3ο Άρθρο σχετικά με τα μέσα για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου διευκρινίζονται τα εξής:

Μέσα για την πραγματοποίηση των σκοπών του σωματείου είναι διάφορες εκδηλώσεις : συνέδρια, σεμινάρια, διαλέξεις και συζητήσεις, στατιστικές και επιστημονικές έρευνες, εκδόσεις εντύπων και γενικά κάθε μέσο, που τα όργανα του σωματείου θα θεωρήσουν απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των σκοπών του.

Στο 4ο άρθρο αναφορικά με τον προσδιορισμό των σχέσεων και δραστηριοτήτων με άλλους συλλόγους, οργανώσεις ή ομάδες αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες οποιουδήποτε συλλόγου, οργάνωσης ή ομάδας με παραθρησκευτική, μυστικιστική, αποκρυφιστική ή παρεμφερή δραστηριότητα με διαδικασίες που μπορεί να έχουν και προσηλυτισμό ή μύηση, καθώς και οποιαδήποτε δραστηριότητα που στρέφεται κατά της υγείας, της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημονική δραστηριότητα του σωματείου.

Ακολουθούν τα τυπικά διαδικαστικά άρθρα σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Γενική Συνέλευση, τις εκλογές κ.λπ.

Δωρεά υπέρ της ζωής

Τι σημαίνει οικονομική ή όποια άλλη βοήθεια προς τον Ε.Σ.Ο.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Οργονομίας υποστηρίζει και διαδίδει κεφαλαιώδη θέματα που αφορούν τον έρωτα, την εργασία και τη γνώση, το φυσικό τοκετό και το θηλασμό, αλλά και την ανατροφή νεογέννητων, βρεφών και παιδιών με τέτοιο τρόπο ώστε ως έφηβοι να λειτουργούν δημιουργικά και κυρίως υπεύθυνα, εμφανίζοντας μειωμένη ή καθόλου βίαιη και παράλογη συμπεριφορά αλλά και χωρίς την ανάγκη χρήσης κάθε είδους εξαρτησιογόνων.

Προωθώντας ζητήματα που εξηγούν και δίνουν λύσεις για την υγιή συμπεριφορά και την κοινωνική παθολογία, τις ρίζες του μίσους, αλλά και της αγάπης, της σεξουαλικής ασθένειας και της σεξουαλικής υγείας, όπως και της ευρέως επικρατούσας πανούκλας της πορνογραφίας, όπως αυτή λειτουργεί μέσω τής σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενηλίκων και παιδιών, απευθύνεται και επηρεάζει τον πυρήνα της κοινωνίας.

Η Οργονομία, η επιστήμη που ίδρυσε ο Βίλχελμ Ράιχ, εκτός από την ιατρική, ασχολείται με τομείς της φυσικής και βιολογίας, αλλά και των κοινωνικών επιστημών. Ερμηνεύει και δίνει απαντήσεις για τη ύπαρξη του πολιτικού παραλογισμού, του φασισμού, και της ευρύτερης κοινωνικής βίας, όπως και την αδυναμία των ανθρώπων να λειτουργούν με συναίσθηση, τρυφερότητα και βαθιά επαφή. Ταυτόχρονα ασχολείται με το περιβάλλον.

Το σύνολο των εκδηλώσεων του Ε.Σ.Ο., τα άρθρα που βρίσκονται στα 12 τεύχη του ελληνικού "Περιοδικού της Οργονομίας", όπως και η πληθώρα άρθρων που έχουν δημοσιευθεί από επιστήμονες στο «The Journal of Orgonomy»", το οποίο κυκλοφορεί ανελλιπώς ανά δύο τεύχη ετησίως από το 1967 έως σήμερα, αποκαλύπτουν τις αιτίες τής βίας, του παραλογισμού και της καταστροφικότητας υποδεικνύοντας παράλληλα τον τρόπο αλλαγής του κόσμου, ενώ αποδεικνύουν ότι το έργο του Ε.Σ.Ο. δεν είναι στενό ή μονοσήμαντο, αλλά βαθύ και πολύπλευρο αγγίζοντας και επηρεάζοντας τους βασικούς πυλώνες της ζωής.

Η Οργονομία προσφέρει επιστημονικές λύσεις που αφορούν τα θεμέλια της κοινωνίας, την οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα, για ζωή ειρηνική, γεμάτη χαρά και τρυφερότητα, βαθιά επαφή και πραγμάτωση των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Ο Ε.Σ.Ο. διαδίδοντας την επιστήμη της Οργονομίας συντελεί στην καλύτερη εξέλιξη του αξιακού πολιτισμού και της ζωής.

Η οικονομική και όποια άλλη βοήθεια είναι στην ουσία πράξη ανθρωπισμού επειδή τοποθετεί ένα πολύτιμο πετράδι στον αγώνα για τη συναρμολόγηση ενός κοινωνικού οικοδομήματος που θα μπορεί να προσφέρει ποιοτικό σήμερα και καλύτερο αύριο συνιστώντας ταυτόχρονα το πολυτιμότερο δώρο προς τα Παιδιά μας και τα Παιδιά του Μέλλοντος.

Ο καταθετικός λογαριασμός τού Ε.Σ.Ο.:
Alpha Bank GR20 0140 4830 4830 0200 2003 127 (BIC CRBAGRAAXXX)

KatopsiΈνα όνειρο για τον Ε.Σ.Ο. που μπορεί να βγει αληθινό! Ο χώρος μελέτης, έρευνας, εκδηλώσεων, δράσης και δημιουργίας!